BOSHLNG’ICH SINFLARDA BAHOLASH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH YO’LLARI - Normo’minova Gulhayo Shavkat qizi; Saydullayeva Dilruxsor Asqar qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada boshlang‘ich sinflarda baholash tizimini takomillashtirishning zamonaviy yo‘llari yoritilgan. Baholashning ta’lim sifatini oshirishdagi ahamiyati, formativ va kompetensiyaviy baholash usullarining samaradorligi tahlil qilingan. Shuningdek, individual yondashuv, rag‘batlantiruvchi baholash, axborot texnologiyalaridan foydalanish hamda o‘z-o‘zini baholashning o‘quvchilar rivojlanishidagi o‘rni ochib berilgan. Maqolada boshlang‘ich ta’limda adolatli va samarali baholash tizimini tashkil etish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.