BOSHLANG’ICH TA’LIMDA KOMPETENSIYAVIY YONDASHUVNING NAZARIY ASOSLARI - Normo’minova Gulhayo Shavkat qizi; Haydarova Jasmina (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’limda kompetensiyaviy yondashuvning nazariy asoslari yoritilgan. Kompetensiyaviy ta’limning mazmuni, maqsadi va o‘quvchilarni mustaqil fikrlashga, muammolarni hal etishga hamda bilimlarni amaliyotda qo‘llashga yo‘naltirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida tayanch va fanga oid kompetensiyalarni shakllantirishning pedagogik shart-sharoitlari hamda zamonaviy ta’lim metodlarining o‘rni ochib berilgan. Maqolada kompetensiyaviy yondashuv asosida ta’lim samaradorligini oshirish masalalari yoritilgan.