OGAHIYNING G‘AZALLARIDA SHE’RIY SAN’ATLARNING QOʻLLANILISHI - Abduvohidova Hanifa (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Muhammad Rizo Ogahiy g‘azallarida qo’llanilgan she’riy san’atlar yoritilgan. Ogahiy o‘lmas va qimmatbaho ijodiy merosga ega boʻlib, u oʻz g‘azallarida mumtoz adabiyotda keng qoʻllanilgan turli she’riy san’atlar, jumladan, tashxis, tazod, tajnis, talmeh, takrir, tarse’, mubolag‘a va boshqalari bilan mahoratona ishlagan.