XALQARO LOGISTIKADA STRATEGIK BOSHQARUV: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA RAQOBAT USTUNLIGINI SHAKLLANTIRISH - O'ralboyev Nizomiddin Soatdinovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada xalqaro logistikada strategik boshqaruvning nazariy asoslari, asosiy tamoyillari va zamonaviy amaliy yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Global ta’minot zanjirlarining murakkablashuvi, raqamli texnologiyalarning jadal joriy etilishi va geoiqtisodiy noaniqliklar sharoitida logistika korxonalari uchun uzoq muddatli raqobat ustunligini ta’minlashda strategik boshqaruv hal qiluvchi omilga aylanmoqda. Maqolada xalqaro logistik strategiyalarni ishlab chiqish, risklarni boshqarish, raqamli transformatsiya vositalaridan foydalanish va samaradorlikni baholash usullari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari magistratura bosqichi talabalari, logistika sohasi mutaxassislari va ilmiy izlanuvchilar uchun nazariy-metodologik asos bo‘lib xizmat qilishi mumkin.