XALQARO LOGISTIKADA RAQAMLI TEXNIKA VA TEXNOLOGIYALAR - O'ralboyev Nizomiddin Soatdinovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada xalqaro logistika sohasida qo‘llanilayotgan zamonaviy raqamli texnika va texnologiyalarning nazariy asoslari, amaliy jihatlari va kelajak istiqbollari tahlil qilinadi. Logistika 4.0 konsepsiyasi doirasida sun’iy intellekt, narsalar interneti (IoT), blokcheyn, katta ma’lumotlar tahlili, bulutli hisoblash, avtonom transport vositalari va raqamli egizak kabi ilg‘or texnologiyalar xalqaro yuk tashish, ombor faoliyati va ta’minot zanjiri boshqaruvini qanday o‘zgartirayotgani ko‘rib chiqiladi. Maqolada ushbu texnologiyalarning samaradorlik, shaffoflik va moslashuvchanlikni oshirishdagi roli, joriy etish bosqichidagi muammolar hamda magistratura darajasidagi tadqiqotlar uchun dolzarb yo‘nalishlar yoritilgan.