RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VA SUN’IY INTELLEKTNING ZAMONAVIY AXBOROT TIZIMLARIDAGI AHAMIYATI - Muhammadyusuf Usmonov; Matkarimov Abbosbek (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu ilmiy maqolada raqamli texnologiyalar va sun’iy intellektning zamonaviy jamiyatdagi o‘rni, axborot tizimlaridagi ahamiyati hamda sanoat, tibbiyot, ta’lim va xavfsizlik sohalarida qo‘llanilish imkoniyatlari tahlil qilingan. Maqolada mashinaviy o‘qitish, neyron tarmoqlar, katta hajmdagi ma’lumotlar bilan ishlash texnologiyalari va avtomatlashtirilgan tizimlarning samaradorligi yoritilgan. Shuningdek, sun’iy intellektning kelajakdagi rivojlanish istiqbollari ham ko‘rib chiqilgan.