O‘ZBEKISTONDA KONSTITUTSIYAVIY HUQUQIY SAVODXONLIKNING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Dilfuza Ismonova Muzaffar qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida mustaqillik yillarida aholining konstitutsiyaviy-huquqiy savodxonligi rivojlanishining asosiy bosqichlari tahlil qilingan. Konstitutsiya qabul qilinishi jarayoni, huquqiy ong va huquqiy madaniyatni oshirishga qaratilgan davlat siyosati, raqamli huquqiy platformalarning joriy etilishi hamda konstitutsiyaviy islohotlarning aholi huquqiy bilimlariga ta’siri ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, maqolada huquqiy ta’lim tizimi va zamonaviy axborot texnologiyalarining huquqiy madaniyatni shakllantirishdagi ahamiyati amaliy misollar orqali tahlil qilingan.