MARKAZIY OSIYODA "AQL MARKAZ" LARINI QIYOSIY-SIYOSIY TAHLILI. - Ismatillo Qobulov Alisher o'g'li; Qodir Jo’rayev (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Markaziy Osiyo davlatlaridagi "aql markazlari"ning rivojlanish tendensiyalari, ularning davlat siyosatiga ta’siri va mintaqaviy xavfsizlikdagi o‘rni qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida O‘zbekiston, Qozog‘iston, Qirg‘iziston, Tojikiston va Turkmanistondagi tahliliy markazlarning institutsional tuzilishi va ularning "yumshoq kuch" (soft power) sifatidagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi.