DARS SIFATINI OSHIRISHDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARINING O`RNI - Mirjamolova Muazzam Miraxmad qizi; Eshbekov Oybek Esanovich; Nishanbayeva Nargiza Rajabaliyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ta’lim jarayonida axborot texnologiyalaridan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida raqamli texnologiyalar, elektron ta’lim resurslari, multimedia vositalari, masofaviy ta’lim platformalari hamda sun’iy intellekt elementlarining qo‘llanilishi dars sifatini oshirishning muhim omillaridan biri sifatida yoritiladi. Tadqiqot davomida axborot texnologiyalarining o‘quvchilarning bilim olish motivatsiyasiga, mustaqil fikrlashiga, ijodiy yondashuviga va ta’lim samaradorligiga ta’siri o‘rganildi.