Z-AVLODI VA MOLIYA: YOSHLAR ORASIDA MOLIYAVIY MADANIYATNING SHAKLLANISHI BARQARORLIK GAROVIDIR. - Shukurov Shoxruzbek Shahobiddin o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy iqtisodiyotning drayveriga aylanayotgan Z-avlodi vakillarining moliyaviy xulq-atvori va ularning shaxsiy barqarorligini ta’minlashda moliyaviy savodxonlikning roli tadqiq etiladi. Tadqiqot davomida yoshlarning naqd pulsiz ("cashless") hayot tarziga moslashuvi, ijtimoiy tarmoqlarning iste’mol qarorlariga ta’siri hamda "FOMO" effekti kabi psixologik to‘siqlar tahlil qilingan. Maqolada moliyaviy bilimning amaliy ko‘nikmalar (budjetlashtirish va investitsiya) bilan bog‘liqligi, shuningdek, raqamli firibgarlik va asossiz qarzlarga qarshi "moliyaviy immunitet" hosil qilish yo‘llari yoritilgan. Yakunda ta’lim tizimi va oilaviy muhitda moliyaviy madaniyatni shakllantirish bo‘yicha innovatsion yechimlar taklif etilgan.