MAXSUS POYABZAL MATERIALLARIGA QO’YILADIGAN TALABLARNI ANIQLASH. - Musoyev S.S; Eshqobilov M.J (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maxsus poyabzallar (himoya poyabzallari) ishlab chiqarishda qo‘llaniladigan materiallarga qo‘yiladigan asosiy texnik va gigiyenik talablar tahlil qilinadi. Turli mehnat sharoitlarida ishchilarning xavfsizligini ta’minlashda materiallarning roli, ularning mexanik mustahkamligi, kimyoviy chidamliligi va qulaylik ko‘rsatkichlari o‘rganilgan. Maqola sohadagi standartlarni takomillashtirish bo‘yicha ilmiy xulosalarni o‘z ichiga oladi.