KIBERXAVFSIZLIKNI OLDINI OLISHGA QARATILGAN HUQUQIY MEZONLAR - I.A. Ismoilov; Abduxalilova Nasibaxon Farhod qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada kiberxavfsizlikni ta’minlash va kiberjinoyatlarning oldini olishga qaratilgan huquqiy mezonlar tahlil qilinadi. Axborot- kommunikatsiya texnologiyalarining jadal rivojlanishi natijasida yuzaga kelayotgan kiberxavflar — shaxsiy ma’lumotlarning noqonuniy tarqalishi, elektron firibgarlik va axborot tizimlariga ruxsatsiz kirish kabi tahdidlarning huquqiy jihatlari o’rganiladi. O’zbekiston Respublikasining kiberxavfsizlik sohasidagi qonunchiligi va xalqaro tajriba taqqoslab tahlil qilinadi.