RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA CHET TILLARI TA’LIMINI MODERNIZATSIYA QILISH: PEDAGOGIK YONDASHUVLAR VA O‘QITUVCHILAR KOMPETENSIYASI. - Mamatmusayev Nosir (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ta’lim jarayonida raqamli texnologiyalardan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilib, chet tillarini o‘qitishda talabalarning raqamli kompetentsiyasini rivojlantirishga qaratilgan pedagogik yondashuvlar tahlil qilinadi. Raqamli innovatsiyalar, ilmiy tadqiqotlar va amaliy tajribalar asosida talabalarning raqamli muhitda samarali faoliyat yurita olishini ta’minlaydigan metodik strategiyalar ishlab chiqishning ahamiyati ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, chet tilini o‘rganish jarayonida raqamli kompetentsiyani shakllantirishning samarali usullari qiyosiy o‘rganilib, ularning ta’lim sifatiga ta’siri ilmiy asosda baholanadi.