O‘QUVCHILARDA KREATIV FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK ASOSLARI - Sharipov Yoqub G‘apporovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аnnotаtsiyа: Ushbu maqolada o‘quvchilarda kreativ fikrlashni rivojlantirishning psixologik asoslari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Kreativ fikrlashning mazmuni, uning shaxs intellektual va ijodiy rivojlanishidagi o‘rni hamda ta’lim jarayonida shakllanish xususiyatlari yoritib berilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning ijodkorlik qobiliyatini rivojlantirishga ta’sir etuvchi psixologik omillar — motivatsiya, kognitiv faollik, mustaqil fikrlash, emotsional qo‘llab- quvvatlash va qulay psixologik muhitning ahamiyati asoslab berilgan. Maqolada kreativ fikrlashni rivojlantirishda o‘qituvchi va maktab psixologining roli, shuningdek, zamonaviy pedagogik yondashuvlar va interaktiv metodlardan foydalanishning samaradorligi tahlil qilingan.