INTEGRATIV METODLAR VOSITASIDA BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA LEKSIK KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISH - Zokirova Sohiba Muxtoraliyevna; Maxmudova Nazokat Qodirali qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA. Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining leksik kompetensiyasini rivojlantirishda integrativ metodlarning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ona tili darslarini boshqa fanlar bilan integratsiyalash orqali o‘quvchilarning so‘z boyligini oshirish, nutq madaniyatini shakllantirish hamda mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari tahlil qilingan. Integrativ yondashuv asosida qo‘llaniladigan samarali metod va usullar haqida fikr yuritilgan.