BOSHLANG’ICH TA’LIMDA KOMPETENSIYAVIY YONDASHUVNING MAZMUNI VA AHAMIYATI - Zokirova Sohiba Muxtoraliyevna; Maxmudova Nazokat Qodirali qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA. Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida kompetensiyaviy yondashuvning mazmuni, mohiyati va ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, kompetensiyaviy yondashuv asosida o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, kommunikativ kompetensiyasi, ijodiy tafakkuri va amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari tahlil qilingan. Maqolada zamonaviy pedagogik texnologiyalar, interfaol metodlar hamda fanlararo integratsiyaning boshlang‘ich ta’limdagi o‘rni haqida fikr yuritilgan. Kompetensiyaviy yondashuvning o‘quvchilar bilimini hayot bilan bog‘lashdagi ahamiyati ochib berilgan.