BOSHLANG’ICH SINFLARDA FANLAR INTEGRATSIYASI - Zokirova Sohiba Muxtoraliyevna; Maxmudova Nazokat Qodirali qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA. Ushbu maqolada boshlang’ich sinflarda fanlarni o’qitishda leksik kompetensiyani rivojlantirish yo’llari haqida ma’lumot beriladi. Har bir fanni o’qitishda uning boshqa fanlar bilan aloqasi yoki ularning o’zaro bog’liqlik tomonlarini bolalarga tushuntish yo’llari o’rgatiladi. Birorta fanni o’rgatishda uning boshqa fanlar bilan integratsiya qilish ham darsning sifatini oshiradi ham o’quvchilar uchun darsning qiziqarli bo’lishini ta’minlab beradi. Bunda biz faqat nazarya bilan cheklanib qolmay ko’proq amaliyot bilan tushuntirishimiz maqsadga muvofiq bo’ladi.