MUSIQA TA’LIMIDA INNOVATSION PEDAGOGIK STRATEGIYALAR: NAZARIYA VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI - Xakimjonova Go‘zal Abdunabi qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy musiqa ta’limida innovatsion pedagogik strategiyalarning ahamiyati, ularning nazariya va amaliyot integratsiyasidagi o‘rni tahlil qilinadi. Musiqa darslarida interfaol metodlar, kompetensiyaviy yondashuv, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari hamda STEAM-ta’lim elementlaridan foydalanishning pedagogik imkoniyatlari yoritilgan. Maqolada xalqaro tajribalar hamda zamonaviy raqamli texnologiyalar asosida tashkil etilgan musiqa ta’limining samaradorligi ilmiy-nazariy jihatdan asoslangan. Tadqiqot natijalari innovatsion yondashuvlar asosida tashkil etilgan musiqa darslari ta’lim sifatini oshirish, o‘quvchilarning fanlararo integratsion fikrlashini rivojlantirish va ijodiy faoliyatini qo‘llab-quvvatlashga xizmat qilishini ochib berilgan.