PREZIDENT MAKTABLARI O`ZBEKISTONDA III RENESSANS POYDEVORIGA ASOS BILIM MASKANLARI SIFATIDA - Tanieva Guldona; G`ulomova Zahro Davlatjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O`zbekistonda tashkil etilgan dastlabki prezident maktablari, ularning faoliyati, rivojlanishi haqida, bu maktablar uchun yaratilgan shart-sharoitlar haqida ma`lumotlar keltiriladi. Bu maktablardagi darsliklar, ularning sifati, tayyorlanishi, maktabdagi shart- sharoitlar, o`quvchilarga qo`yilgan talablar haqida yoziladi. Prezident maktablarining tashkil etilishi bo`yicha qarorlar, nizomlar, maktablarning nima maqsadlarda tashkil etilganligi, bugungi kunga qadar erishilgan yutuqlar haqida ma`lumotlar keltiriladi.