KONSTITUTSIYA – ERKIN VA FAROVON HAYOT GAROVI - G`ulomova Zahro Davlatjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatasiya: Ushbu maqolada Konstitutsiya atamasiga ta`rif beriladi, u haqida qisqacha fikrlar aytiladi va Konstitutsiya turalari haqida ham ma`lumot berilgan O`zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasining qabul qilishi, undagi bo`limlar, boblar, moddalar haqida gapiriladi. Konstitutsiyadagi o`zgarishlar haqida, yangi 2023-yilda qabul qilgan Konstitutsiya haqida ham ma`lumotlar qayd etiladi. Konstitutsiya davlatning asosiy qonuni deb aytiladi.