NEMIS VA O‘ZBEK MAQOLLARINI QIYOSIY O‘RGANISHNING NAZARIY-METODOLOGIK ASOSLARI - Aslidinova Dildora; Eshonqulov O. S. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada nemis va o‘zbek maqollarini qiyosiy o‘rganishning nazariy- metodologik asoslari tahlil qilinadi. Maqollar xalqning tarixiy tajribasi, milliy qadriyatlari va mentalitetini aks ettiruvchi muhim paremiologik birlik sifatida yoritiladi. Tadqiqot davomida lingvokulturologik, semantik, qiyosiy-tipologik hamda pragmatik yondashuvlarning ahamiyati ochib beriladi. Shuningdek, nemis va o‘zbek maqollaridagi umumiy hamda farqli jihatlar misollar asosida izohlanadi.