EKVIVALENTLIK TAMOYILLARI ASOSIDA DINIY MATNLAR TARJIMASINI TADQIQ ETISH MASALALARI - Eshonbuvayeva Mubina; G‘. X. Raximov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Diniy matnlar mazmun jihatdan boshqa turdagi matnlardan tubdan farq qiladi. Bunday matnlar o’zlari bilan nafaqat ma’lumot, balki e’tiqod, umid, ishonch kabi muqaddas tuyg’ularni olib yuruvchi lug’aviy, axloqiy va tasavvufiy ma’nolar yig’indisidir. Shunday ekan bunday matnlarni tarjima qilish va ularda to‘g‘ri tarjima strategiyalaridan foydalanish tarjimon va tarjima sifati uchun birdek ahamiyatli hisoblanadi. Ushbu maqola No‘mon Alixonning “Qalbingni uyg‘ot’ asarida keltirilgan tarjima amaliyotidan olingan misollar yordamida diniy matnlar tarjimasida dinamik ekvivalentlik qo‘llanishining ma’lum shartlari haqida ma’lumot beradi.