BARQAROR RIVOJLANISHDA YASHIL KIMYO VA EKOLOGIK TA’LIMNING AHAMIYATI - Gulchehra Qambarova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Green Chemistry ning nazariy asoslari, ekologik ahamiyati hamda zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqotda chiqindilarni kamaytirish va qayta ishlash texnologiyalari, bioyoqilg‘i va yashil texnologiyalarning ekologik xavfsizlikni ta’minlashdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ekologik ta’limni kimyo faniga integratsiya qilish, interaktiv metodlar, STEAM yondashuvi va raqamli texnologiyalardan foydalanishning metodik imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Maqolada ekologik madaniyatni shakllantirish va barqaror rivojlanishni ta’minlashning ilmiy-amaliy jihatlari asoslab berilgan.