YOSHLARDA HUQUQIY MADANIYATNI OSHIRISH - Kadirova Dildora Irkinovna. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada yoshlarda huquqiy madaniyatni oshirishning ahamiyati, huquqiy ong va huquqiy savodxonlikni shakllantirish omillari tahlil qilingan. Shuningdek, yoshlarning qonunlarga hurmat ruhida tarbiyalanishi, huquqbuzarliklarning oldini olish hamda ta’lim tizimining bu boradagi o‘rni yoritilgan. Maqolada yoshlar huquqiy madaniyatini rivojlantirishga doir taklif va tavsiyalar keltirilgan.