MAKTAB PSIXOLOGINING OILA VA MAKTAB HAMKORLIGIDAGI O‘RNI - Baxtiyorov Axror Baxtiyorovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktab psixologining oila va maktab hamkorligini yo‘lga qo‘yishdagi o‘rni, uning o‘quvchilar shaxsini har tomonlama rivojlantirishdagi ahamiyati hamda psixologik-pedagogik faoliyatining asosiy yo‘nalishlari yoritilgan. Oila va maktabning o‘zaro hamkorligi bolaning ruhiy, axloqiy va ijtimoiy kamolotida muhim omil ekani ilmiy jihatdan asoslangan. Shuningdek, maqolada maktab psixologining ota-onalar bilan ishlash, o‘quvchilarning psixologik muammolarini aniqlash, profilaktik va korreksion ishlarni tashkil etishdagi vazifalari tahlil qilingan. Oila va ta’lim muassasasi o‘rtasidagi samarali hamkorlikni mustahkamlash orqali o‘quvchilarning ta’limga bo‘lgan motivatsiyasi, ijtimoiy moslashuvi hamda sog‘lom psixologik muhitni shakllantirish imkoniyatlari haqida fikr yuritilgan.