KASB TANLASHDA QIZIQISH VA QOBILIYATNING AHAMIYATI - Eshchanova Feruza Kenjayevna; Jumaniyozova Zumrad Shavkatovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аnnotаtsiyа:Mazkur maqolada kasb tanlash jarayonida qiziqish va qobiliyatning tutgan o‘rni, yoshlarning individual psixologik xususiyatlarini aniqlash hamda ularni to‘g‘ri kasbga yo‘naltirishning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning kasbiy qiziqishlarini shakllantirish, qobiliyatlarini rivojlantirish va ongli ravishda kasb tanlashiga ta’sir etuvchi psixologik-pedagogik omillar tahlil qilingan. Maqolada kasb tanlashda oila, maktab va psixolog hamkorligining muhim jihatlari ham ochib berilgan. Yoshlarni o‘z imkoniyatlari va qiziqishlariga mos kasb tanlashga yo‘naltirish ularning kelajakdagi muvaffaqiyati hamda jamiyatda munosib o‘rin egallashida muhim omil ekanligi asoslab berilgan.