PSIXOLOGIYADA EKSPERIMENT NATIJALARINING TAHLILI VA ULARNING ILMIY TALQINI - Abdullayeva Hilola Turgunbayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada psixologik eksperiment natijalarini tahlil qilish jarayoni, ularning ilmiy talqini va xulosalar chiqarish usullari yoritilgan. Psixologik tadqiqotlarda eksperiment metodining o‘rni, uning ishonchliligi hamda natijalarni statistik va sifat jihatdan tahlil qilish tamoyillari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, olingan ma’lumotlarni ilmiy asosda izohlash va psixologik qonuniyatlarni aniqlashning ahamiyati tahlil etiladi. Eksperiment natijalarini noto‘g‘ri talqin qilishning oldini olish yo‘llari ham muhokama qilinadi.