BOLALAR PSIXOLOGIYASI VA BOLALIK DAVRI MOBAYNIDA PSIXOLOGIK TA’SIRLARNING O‘RNI - Jiyranova Etibor Alijanovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada bolalar psixologiyasi va bolalik davri mobaynida psixologik ta’sirlarning o‘rni, ahamiyati va shakllanish jarayoni tahlil qilinadi. Bolalik inson shaxsining asosiy poydevori shakllanadigan eng muhim davr hisoblanib, bu bosqichda oilaviy muhit, tarbiya usullari, ijtimoiy munosabatlar va ta’lim jarayoni bolaning psixik rivojlanishiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Shuningdek, ijobiy va salbiy psixologik ta’sirlarning bola xulq-atvori, emotsional holati hamda shaxs sifatida shakllanishiga qanday ta’sir qilishi yoritiladi. Tadqiqot natijalari bolalarga sog‘lom psixologik muhit yaratish zarurligini ko‘rsatadi.