INDIVIDUAL TA’LIM STRATEGIYALARINING YOSHLAR LIDERLIK SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISHDAGI AHAMIYATI - Risvayeva Charos Zaydilla qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada individual ta’lim strategiyalarining yoshlar liderlik salohiyatini rivojlantirishdagi o‘rni va ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv, differensial ta’lim, mustaqil fikrlash va kreativ kompetensiyalarni shakllantirish yoshlarning liderlik qobiliyatlarini rivojlantirishda muhim omil hisoblanadi. Tadqiqot davomida individual ta’lim strategiyalarining motivatsiya, kommunikativ kompetensiya, mas’uliyat hissi hamda jamoa bilan ishlash ko‘nikmalariga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, yoshlarning ijtimoiy faolligini oshirish va ularni zamonaviy jamiyat talablariga mos lider sifatida shakllantirishda innovatsion pedagogik texnologiyalarning ahamiyati ochib berilgan.