BOLALARDA EMOTSIONAL INTELLEKTNI RIVOJLANTIRISHDA MAKTAB PSIXOLOGINING VAZIFALARI - Umarova Nazokat Anvarjonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada bolalarda emotsional intellektni rivojlantirishda maktab psixologining o‘rni va vazifalari, emotsional intellektning bola shaxsi rivojlanishidagi ahamiyati hamda psixologik yondashuvlarning samaradorligi yoritilgan. Shuningdek, maktab psixologining diagnostik, profilaktik, korreksion va maslahat berish faoliyatlari orqali bolalarning hissiy rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash masalalari tahlil qilingan.