OʻQUVCHILARDAGI EMOTSIONAL INTELLEKT VA AKADEMIK MUVAFFAQIYAT O‘RTASIDAGI BOG‘LIQLIK - Kamoldinov Islomjon Kamoldinovich; Saydaliyeva Mashrabxon Muxtorovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada emotsional intellektning mohiyati, uning o‘quvchilarning akademik muvaffaqiyatiga ta’siri hamda ta’lim jarayonidagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, emotsional intellektning o‘quvchilarning motivatsiyasi, muloqot madaniyati, stressga chidamliligi va bilimlarni samarali o‘zlashtirish jarayoniga ta’siri psixologik jihatdan tahlil qilingan.