TA’LIM TIZIMIDA RIVOJLANTIRUVCHI O‘QITISH METODLARI VA UNING PSIXOLOGIK MUHIM VAZIFALARI - Yuldasheva Nigara Kurbanbayevna; Xudayarova Nasiba Yerinbetovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada ta’lim tizimida rivojlantiruvchi o‘qitish metodlarining mohiyati, ularning psixologik asoslari hamda o‘quvchi shaxsini shakllantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, tafakkur, xotira, diqqat va ijodiy qobiliyatlarni rivojlantirishga qaratilgan pedagogik yondashuvlarning psixologik jihatlari tahlil qilingan.