BO’SH O’ZLASHTIRUVCHI TALBALAR BILAN ISHLASHDA AKVAREL TEXNIKALARINING INNOVATSION PEDAGOGIK IMKONIYATLARI - Gulbar Mashrapova; Xalilova Gulnavo (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada iqtidorli talabalar bilan ishlash jarayonida akvarel texnikalarining innovatsion pedagogik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Akvarel san’atining tasviriy ifoda vositasi sifatidagi o‘rni, talabalar ijodiy fikrlashi va estetik dunyoqarashini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy ta’lim texnologiyalari asosida akvarel mashg‘ulotlarini tashkil etish, eksperimental yondashuvlardan foydalanish hamda individual ijodiy faoliyatni qo‘llab-quvvatlash masalalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalarida akvarel texnikalarining talabalarning mustaqil fikrlashi, rang sezgisi va kompozitsion tafakkurini rivojlantirishdagi samaradorligi asoslab beriladi.