SEMIOTIC ANALYSIS OF SYMBOLS IN MODERN LITERARY TEXTS - RAZZAQOVA MADINAXON IQBOLJON QIZI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada zamonaviy badiiy matnlardagi ramzlarning semiotik tahlili o‘rganiladi. Ramzlarning badiiy matndagi estetik va semantik vazifalari, qahramon ruhiyati hamda muallif g‘oyasini ifodalashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy adabiyotda qo‘llaniladigan tabiat, rang, buyum va makon ramzlarining ma’no qatlamlari yoritilgan.