ЎҚУВ АМАЛИЁТИНИ ТАШКИЛ ЭТИШДА РАҚАМЛИ ТЕХНОЛОГИЯЛАРНИНГ ЎРНИ ВА АҲАМИЯТИ - Ихтиёр Ёқубович Эшматов; Рахимов Отаназар Октамович (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ушбу мақолада замонавий таълим тизимидаги барча фанлар кесимида ўқув амалиётини ташкил этишда рақамли технологияларни қўллашнинг назарий ва услубий асослари таҳлил қилинади. Тадқиқотда анъанавий амалиёт жараёнларини рақамлаштириш, виртуал таълим муҳитини яратиш ва талабаларнинг касбий компетенцияларини масофавий мониторинг қилиш имкониятлари кўриб чиқилган. Мақолада рақамли платформаларнинг таълим сифатини оширишдаги роли асослаб берилган бўлиб, уларни турли фан йўналишларида самарали татбиқ этиш бўйича универсал тавсиялар ишлаб чиқилган.