O‘ZBEKISTONDA KIBERJINOYATLARNING JINOYAT-HUQUQIY TAVSIFI - Abbosov Shaxboz Ziyodbek o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida kiberjinoyatlarning jinoyat- huquqiy tavsifi ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot davomida kiberjinoyat tushunchasi, uning asosiy xususiyatlari, tarkibiy elementlari (obyekt, obyektiv tomon, subyekt va subyektiv tomon) kompleks ravishda o‘rganildi. Shuningdek, amaldagi jinoyat qonunchiligi hamda axborot xavfsizligi sohasidagi normativ-huquqiy hujjatlar tahlil qilinib, mavjud muammolar va ularni hal etish yo‘llari yoritildi. Tadqiqot natijalari kiberjinoyatlarning zamonaviy jamiyat uchun jiddiy tahdid ekanligini ko‘rsatadi hamda ularni oldini olish va ularga qarshi kurashishning kompleks mexanizmlarini takomillashtirish zarurligini asoslaydi.