FARG‘ONA VODIYSI LANDSHAFTLARI VA ULARNI TADQIQ ETISHNING NAZARIY ASOSLARI (BUVAYDA TUMANI MISOLIDA) - Abdujalilova Sh.B; Mo’minov D.G’ (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada “inson-tabiat” o‘rtasida munosabatlar natijasida vujudga kelayotgan tabiiy va antropogen jarayonlar hamda ular ta’sirida yuzaga kelgan noqulay shart-sharoitlarni bartaraf etish muammolari o’rganiladi. Bunday muammolarga sug‘oriladigan yerlarning texnogen buzilishini, cho‘llar maydonini o‘zgarishini, tuproq degradatsiyasini, yerlarning meliorativ holatini yomonlashishini, erozion jarayonlarni kuchayishini, tuproq va o‘simlik degradatsiyasini, deflyatsiya kabi salbiy tabiiy geografik jarayonlarni kiritish mumkin.