SHAHARLARDA UCHRAYDIGAN IJTIMOIY VA IQTISODIY MUAMMOLARNI KELIB CHIQISH SABABLARI. - D.G’.Mo’minov; Mamasiddiqova M. K (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada shaharlarda uchraydigan ijtimoiy va iqtisodiy muammolarning ekologik jihatlari ilmiy asosda tahlil qilingan. Tadqiqot davomida urbanizatsiya, aholi sonining ortishi, transport va sanoat faoliyatining kengayishi natijasida yuzaga kelayotgan ekologik muammolar hamda ularning aholi turmush darajasiga ta’siri o‘rganildi. Shuningdek, atmosfera havosining ifloslanishi, maishiy chiqindilar hajmining ortishi va yashil hududlar qisqarishining ijtimoiy-iqtisodiy jarayonlar bilan bog‘liqligi baholandi. Tadqiqot natijasida shaharlarda ekologik muammolarni kamaytirish va barqaror rivojlanishni ta’minlash bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.