EKOLOGIYA VA INSON SALOMATLIGI - Mo’minov D.G’; Rahmonova X.F (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tadqiqotda atrof-muhit ekologik holatining aholi salomatligiga ko’rsatadigan ta’siri geoekologik yondashuv asosida tahlil qilingan. Atmosfera havosi, suv resurslari va tuproq ifloslanishining asosiy antropogen manbalari aniqlangan, ularning turli kasalliklar rivojlanishidagi roli statistik ma’lumotlar orqali baholangan. O’zbekiston, jumladan Farg’ona viloyati misolida ekologik xavf zonalari GIS texnologiyalari yordamida xaritalangan. Tadqiqot natijalari ekologik siyosat va aholini muhofaza qilish strategiyalarini takomillashtirish uchun ilmiy asos yaratadi.