QO’QON SHAHRI HUDUDIDAGI EKOLOGIK VAZIYAT: HOLATI, MUAMMOLARI VA YECHIM YO’LLARI - D.G‘.Mo‘minov,; F.R.Anvarbekov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O’zbekiston Farg’ona viloyatining sanoat markazi bo’lmish Qo’qon shahri hududidagi ekologik vaziyat ilmiy-analitik nuqtayi nazardan tahlil qilingan. Atmosfera havosining ifloslanishi, suv resurslarining holati, tuproq degradatsiyasi va chiqindilar boshqaruvi masalalari statistik ma’lumotlar asosida ko’rib chiqilgan. Olingan natijalar ekologik muammolarning kelib chiqish sabablari, ularning atrof-muhit va aholi salomatligiga ta’siri hamda hal etish yo’llari bo’yicha ilmiy tavsiyalarni o’z ichiga oladi.