Z.M. BOBURNING “BOBURNOMA” ASARI - Turdiyeva Shohida; Jaloliddinova Muattar; Hoshimjonova Nozima (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Boburnoma asarining yaratilish tarixi, mazmun- mohiyati hamda tarixiy-adabiy ahamiyati yoritilgan. Asarda muallifning hayoti, siyosiy faoliyati, Movarounnahr, Afg‘oniston va Hindiston hududlaridagi voqealar batafsil bayon etilganligi tahlil qilinadi. Shuningdek, “Boburnoma”ning o‘zbek mumtoz adabiyoti, tarixshunoslik va geografiya ilmi rivojiga qo‘shgan hissasi ochib beriladi. Maqolada asarning badiiy xususiyatlari, til boyligi hamda undagi tarixiy shaxslar va voqealarning haqqoniy tasviri ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi.