JAMIYAT VA TABIAT OʻRTASIDAGI OʻZARO MUNOSABATLAR - Jaloliddinova Muattar; Xoshimjonova Nozima (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada jamiyat va tabiat o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlarning mazmun-mohiyati, inson faoliyatining tabiiy muhitga ta’siri hamda ekologik muammolarning kelib chiqish sabablari yoritilgan. Shuningdek, tabiat resurslaridan oqilona foydalanish, ekologik muvozanatni saqlash va barqaror rivojlanishni ta’minlash masalalari tahlil qilingan. Maqolada inson va tabiat uyg‘unligini mustahkamlash, ekologik madaniyatni shakllantirish hamda atrof-muhitni muhofaza qilishning dolzarb jihatlari ilmiy-nazariy asosda bayon etilgan.