QO‘QON GURUH TUMANLARI HUDUDINING GEOEKOLOGIK HOLATINI BAHOLASH. - D.Gʻ.Moʻminov,; T.Gʻ.Abdusattorova. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur tadqiqot ishida ijtimoiy yo‘naltirilgan bozor munosabatlari sharoitida qishloq xo’jaligi hududlarida geoekologik holatni takomillashtirishni tadqiq etishning nazariy-uslubiy asoslari tadqiq etilgan. Qishloq tumanlari hududida geoekologik- xo‘jalik muvozanatning makon va zamonda o‘zgarishi, uning tabiiy, iqtisodiy-ijtimoiy jihatlari tahlil qilingan.