KONSEPT VA NOVERBAL TAFAKKURNING KOGNITIV-LINGVISTIK TAHLILI - Nazarova Nargiz Mardonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada konsept va noverbal fikrlashning innovatsion faoliyatni rivojlantirishdagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tafakkur jarayonlarini o‘rgangan xorijiy va mahalliy olimlarning qarashlari asosida til hamda tafakkur o‘rtasidagi bog‘liqlik yoritiladi. Shuningdek, noverbal fikrlashning inson faoliyati, muloqot va muammolarni hal qilishdagi ahamiyati hamda ushbu jarayonda uchraydigan muammolar tahlil etiladi. Maqolada noverbal tafakkur bilan bog‘liq tushunmovchiliklarni bartaraf etish yo‘llari va innovatsion fikrlashni shakllantirishdagi ahamiyati haqida ham fikr yuritiladi.