SUNʼIY INTELLEKT VA KELAJAK KASBLARI - Salimova Aziza; Ibragimova Qunduz (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining jadal rivojlanishi va ularning global hamda O‘zbekiston mehnat bozoriga ko‘rsatayotgan ta’siri tadqiq etiladi. Tadqiqot davomida qaysi kasblar yo‘qolib ketish xavfi ostida ekanligi, qaysi sohalarda SIdan yordamchi vosita sifatida foydalanilishi va kelajakda qanday yangi kasbiy yo‘nalishlar paydo bo‘lishi tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada yangi davr mehnat bozoriga moslashish uchun ta’lim tizimini isloh qilish va mutaxassislarning malakasini oshirish (upskilling) bo‘yicha strategik takliflar ilgari surilgan.