KUNGABOQAR ZARARKUNANDALARIGA QARSHI AGROTEXNIK USULLARNI QO‘LLASH - Abdurashidova O’g’iloy Sattorali qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kungaboqar (Helianthus annuus L.) ekinlarini turli tuproq va poya zararkunandalaridan himoya qilishda agrotexnik tadbirlarni dala sharoitida tizimli qoʻllash masalalari yoritilgan. Tadqiqotda nihollanish, vegetatsiya, gullash va pishish bosqichlarida bajariladigan agrotexnik choralar (chuqur haydash, begona oʻtlarga qarshi kurash, ekish muddatlarini optimallashtirish, muvozanatli sugʻorish) tahlil qilingan.