TADBIRKORLIK MADANIYATI: ZAMONAVIY IQTISODIY TARAQQIYOTNING MUHIM OMILI - Kimsanova Dilnoza Raxmonjonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur ilmiy maqolada tadbirkorlik madaniyatining mohiyati, uning iqtisodiy taraqqiyotdagi o‘rni hamda zamonaviy biznes muhitidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, tadbirkorlik madaniyatining asosiy tarkibiy qismlari, uni shakllantirish omillari va O‘zbekiston sharoitidagi rivojlanish istiqbollari ilmiy jihatdan yoritiladi. Tadqiqot davomida iqtisodiy va ijtimoiy omillarning tadbirkorlik faoliyatiga ta’siri o‘rganilib, xulosa va takliflar ishlab chiqilgan.