MAKTABGACHA TA’LIM MUASSASALARIDA EFL DARSLARIDA KINESTETIK O‘QUVCHILAR DIQQATINI RIVOJLANTIRISH VA BOSHQARISH - Boltaboyeva Dilfuza Bozorboy qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim muassasalarida ingliz tili (EFL) darslarida kinestetik o‘quvchilarning diqqatini boshqarish usullari tahlil qilinadi. Kinestetik o‘quvchilar asosan harakat orqali yaxshiroq o‘rganadigan bolalar bo‘lib, ularning e’tiborini ushlab turish o‘qituvchilar uchun muhim vazifalardan biridir.Maqolada kinestetik o‘quvchilar uchun samarali o‘qitish strategiyalari, jumladan, jismoniy faollikni talab qiladigan o‘yinlar, interaktiv mashg‘ulotlar, vizual va sensor vositalardan foydalanish muhimligi yoritib beriladi. Shuningdek, ularning diqqatini boshqarishning psixologik va pedagogik jihatlari ham ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari EFL darslarini yanada samarali tashkil etishda amaliy ahamiyatga ega bo‘lishi mumkin.