ABU RAYHON BERUNIYNING TA’LIM-TARBIYA JARAYONINI RIVOJLANTIRISHGA OID TA’LIMOTLARI - Malohatoy Karimova Mo’minjonovna; Abdullayeva Ruhshona Abdumannob qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada buyuk alloma Abu Rayhon Beruniyning ta’lim-tarbiya, ilm- fan, axloqiy kamolot hamda yosh avlodni tarbiyalashga oid qarashlari tahlil qilinadi. Beruniyning ilm olishda kuzatish, tajriba va mantiqiy tafakkurga asoslangan yondashuvlari yoritilib, uning pedagogik merosi bugungi ta’lim tizimi uchun naqadar muhim ekanligi ochib beriladi. Shuningdek, maqolada alloma haqida mashhur mutafakkirlarning fikrlari, Beruniyning ilmiy asarlari va pedagogik qarashlarining ahamiyati ilmiy manbalar asosida keng tahlil etiladi.