O‘SMIRLARGA INTERNET VA IJTIMOIY TARMOQLARNING PSIXOLOGIK TA’SIRI - Yoʼldosheva Nasiba Muxtorovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘smirlar hayotida internet va ijtimoiy tarmoqlarning psixologik ta’siri, ularning ijobiy va salbiy jihatlari hamda shaxs rivojlanishidagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, internetdan haddan tashqari foydalanish natijasida yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan stress, xavotir, diqqatning pasayishi, ijtimoiy moslashuvdagi qiyinchiliklar va qaramlik holatlari tahlil qilingan. Maqolada ijtimoiy tarmoqlarning o‘smirlar dunyoqarashi, o‘ziga baho berishi va emotsional holatiga ta’siri ham ko‘rib chiqilgan. Bundan tashqari, ota-onalar va maktab psixologining o‘smirlarni internetdan to‘g‘ri foydalanishga yo‘naltirishdagi roli hamda sog‘lom raqamli madaniyatni shakllantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.